בחיי היומיום שלנו, אנו נוטים להתבונן באירועים שונים מנקודת מבט אחת של הדברים, ולרוב זאת תהיה מהזווית המוכרת והידועה לנו. אך לכל מציאות, אירוע או החלטה יש כמעט תמיד נקודות מבט נוספות, שדרכן ניתן לבחון את הסיטואציה. הידיעה הזו מזמינה אותנו לעצור, לשאול שאלות ולהרחיב את נקודת המבט שלנו על המציאות.
אשתף אתכם בשלושה מקרים שהתגלגלו לפתחי בזמן האחרון בהם נדרשתי גם אני לעשות כך.
מגבונים בביוב
לפני זמן מה משאבת הביוב שלנו גרמה לקצר חשמלי בבית. הזמנו אינסטלטור חביב, שפתח את מכסה הבטון, ראה מגבונים שנתקעו במשאבה, ובישר לנו שהוא מצא את מה שגרם לקצר החשמלי. פנינו לדיירת ששוכרת מאיתנו את הדירה שבקומת הקרקע, אך היא אמרה שהיא לא זרקה ... בינינו לבין עצמנו חשבנו: איך היא אומרת שהיא לא זרקה, הרי ראינו שיש מגבונים!
שער שבת
לפני כחודשיים עברנו דירה לבית שנמצא במתחם, שאליו ניתן להיכנס רק עם צ'יפ מגנטי. בשבת משאירים שער מיוחד פתוח לטובת הדיירים שומרי השבת. בשבת האחרונה רצינו לצאת מהשער, ומצאנו שהוא היה סגור. קפצנו מעל הגדר, וקיווינו שזה אירוע חד פעמי. להפתעתנו, הדבר חזר גם בשבת שאחריה. פנינו לאחראי, וביקשנו ממנו לדאוג שהשער יישאר פתוח. הוא אמר שהוא דואג לכך, והוסיף שהוא דאג לכך גם בשתי השבתות האחרונות... בינינו לבין עצמנו חשבנו: איך הוא אומר שהוא דאג שיהיה פתוח, הרי השער היה סגור!
מפגש זוגי
אחרי שיח ראשוני בטלפון והיכרות קצרה, קביעת מועד מתאים למפגש זוגי מתבצעת בהתכתבות בווטסאפ. לפעמים קביעת המפגש מתרחשת מהר, לזוג יש ערב נוח, אני פנויה, וקובעים, אך לפעמים זה לוקח יותר זמן, בעיקר אם בני הזוג עמוסים, או שאחד מהם עובד במשמרות, ואז ההתכתבות ארוכה יותר, אבל בסופו של דבר מוצאים מועד מתאים וקובעים. לא כך היה במקרה שהיה לי לאחרונה. בחורה מקסימה שהייתה אצלי בעבר, שאלה אם אוכל לקבל אותה לייעוץ. אמרתי לה שכן, והתחלנו להציע זמנים אפשריים. ההתכתבות נמשכה, ואחרי שמצאנו זמן מתאים, וחיכיתי לאישור שלה, הוא לא הגיע. כשהסתכלתי בתכתובת ראיתי שהדבר חוזר על עצמו. כלומר, יש ניסיון, מוצאים זמן מתאים, אבל האישור הסופי לא מגיע, ובסופו של דבר לא נפגשים. הפעם חשבתי לעצמי: זהו, אני לא עונה לה יותר, תקשורת שכזו איננה מתאימה לי, ואפילו קצת מעצבנת. לחילופין חשבתי לכתוב לה הודעה ברורה, בה אבקש ממנה, שלפני שהיא פונה אלי שוב, שתהיה בטוחה בעצמה שהיא אכן מעוניינת להיפגש, כי ההתכתבות הממושכת גוזלת זמן רב, שבסופו של דבר לא נושא פרי.
סוף הסיפור
אז הסתבר, שהייתה סתימה במנול המרכזי של הרחוב, הסתימה גרמה לביוב השכונתי לעבור לביוב הביתי שלנו, ויחד עם המעבר עברו גם מגבונים...
ביום ראשון בדקנו, איך מעבירים את המנעול למצב בו השער פתוח כל הזמן. מצאנו שצריך להזיז לשונית קטנה, שגורמת לשער להישאר פתוח. הזזנו אותה והיינו מבסוטים שמצאנו את הדרך ל'שער שבת', יחד עם זה שוב חשבנו לעצמנו, איך האחראי אמר לנו שהוא סידר את זה לפני שבת, הרי כשרצינו להיכנס זה היה נעול. הסתבר, שהלשונית קצת מקולקלת, והיא די מהר חוזרת באופן עצמאי למצב של נעילה...
במקום לכתוב הודעה או להתעלם ממי שרצתה לכאורה לקבוע מפגש, התקשרתי אליה. אמרתי לה שאני מרגישה שיש משהו שמונע ממנה להגיע אלי, והתקשרתי כדי לברר מהו. היא פרצה בבכי וסיפרה לי, כי היא ממש במצוקה, לא יודעת למי לפנות, ולא יודעת אם אני אכן הכתובת הנכונה. אמרה תודה שהתקשרתי, וקבענו מפגש כדי לראות איך ובמה אני יכולה לעזור לה.
פעמים רבות אנו פועלים מתוך אינסטינקט ראשוני או שיפוט מיידי. כאשר אנו מצליחים להתבונן לעומק, מנסים לבדוק מה עשוי להיות ההסבר האחר, או פשוט להקשיב, אנחנו עשויים לגלות פרטים שמשנים לחלוטין את התמונה.
אז בפעם הבאה כשמשהו לא מסתדר לכם, אתם מוזמנים לעצור, לנסות לראות את הצד השני, ולהפוך רגעים מאתגרים להזדמנות של הבנה מחודשת, ונקודת מבט חדשה.
. . .
הכותבת:
אורית לם
יועצת זוגית
יועצת מינית
ומדריכת כלות
פלאפון: 054-4926371
מייל: orit.lamm@gmail.com